About| Property Search| List Property| Advertise| Contact

RSS Feed Twitter YouTube LinkedIn Facebook Pinterest G+

Desert Living in the Valley of the Sun

by Marquette Turner

in Design & Trends, Features

Xeros build by Blank Studio is located in a unique double-lot condition in the Valley of the Sun, right next to the Phoenix North Mountain Preserve in a quiet neighbourhood in the heart of North Central Phoenix.

Positioned on a narrow lot, the house is composed of two long bars stacked one upon the other.

Long banks of glass allow for great vistas, and the location of the main living space on the second floor maximizes the view.

xeros-residence-blank-studio1.jpg

xeros-residence-blank-studio2.jpg

xeros-residence-blank-studio4.jpg

The residence offers the intangible experience of purposeful design through rigorous composition and the manipulation of desert light.

What is shown is how oxidized steel cannot only elegantly wrap a lean structure, but also through its rusty tinge on corrugated textures, it can also brings a fresh dimension to classic Modernist principles.

Simon Turner

Leave a Comment

Previous post:

Next post: